Pages

Saturday, November 17, 2012

04.40, Tel Aviv, Israel

Idag väcktes vi av ett annorlunda alarm på eftermiddagsluren.
Jag vaknade med en gång av sirenen, flyglarmet, bomblarmet eller vilken titel man så vill välja. Jag hade bara minuter innan vaknat till, tittat klockan - 13.20, för att sedan somna om.
Men nu vaknade jag med ett ryck, knuffade och drog i T som sov, öppnade fönstret och sa "T, sirenen, vakna, en ny missil".
För ensekund tänker man på att man fortfarande är i pyjamas, utan bh och rufsig i håret. Men det spelar ingen roll. Nyvaken skyndar man sig till trapphuset, där resten av grannarna våningarna ovanför står. Kommer på att man fortfarande har tandkräm på finnen på hakan. Sen hörs smällen, nedslaget av missilen. Och det blir än mer verkligt, än ljudet av sirenen. Man står kvar en stund, men går sedan in igen för att slå på tvn.

Tvn är igång hela dagen, dagen som flyter på som vanligt, folk som fortsätter som vanligt och inga mer siren hörs.
Sen ser man, sirenen ljuder i Jerusalem..
Tanken går, hur otroligt onödigt allt är. Hamas, som skickar iväg sina missiler med det enda målet att skada någon, vem som helst och Israel, med målet att få ett slut på missilregnet, på Hamas. Men i ett Gaza där tyvärr även oskyldiga drabbas.

Nästan alla, vill nog attdet här tar slut snart.
Det är lugnt dock, det är så pass bra skyddsrum här. Frånsett från gaza... :/

Det där lugnet. Det infinner sig fortfarande. Men nog mest halvt mentalt, och utåt sett. Jag har haft sådan otrolig huvudvärk idag, det är nog undermedvetet. Stressen, som fast som lugn person, ändå infinner sig. Och därav en spänd kropp. Man är nog sjuk om man inte påverkades mer eller mindre :)

No comments: