Pages

Friday, December 7, 2012

It's a sick... World?

Det här med blogg alltså, det är väll än himla tur att jag inte har det som profession (som det sjukt nog faktiskt kallas idag) För då skulle jag nog inte ha någon inkomst vid det här laget.

Tänkte slänga in några bilder från våra födelsedagar som varit. De där födelsedagarna som vi hade turen att få fira tillsammans.
Jag hade nog blivit ögad lagom till min födelsedag så ett par dagar innan åkte jag på en rejäl bihåleinflammation.
Med oförlängd försäkring så var det bara att kämpa igenom likt en viking och det var en himla tur att jag hade både saltvattenspray och nosoil kvar.
Som toppen av allt så har jag även sen drygt en vecka tillbaka åkt på uvi.. Så atte.
Det är himla tur att jag har både tandläkarbesök och läkarbesök inbokade direkt då jag kommer hem.
Fen israeliska luften (eller vad tusan det nu kan vara) tycks ha sugit musten ur kroppen på det här nästan året som gått.
Jag har varit sjukt otaliga gånger sen jag kom hit, det började med problem med ögonen på en gång och ständiga ögondroppar. Mot slutet av den intensiva hebreiskakursen åkte jag på bihåleinflammation första gången och åt antibiotika. Den följdes av springmask. Ja ni hörde rätt, springmask. Jag har aldrig i mitt liv haft mask och trodde helt ärligt att det bara var barn som åt snö som fick sånt.. Men nog kröp det små maskar i ändtarmen minsann och en andra antibiotika tur..
Sen var det förutom förkylning lugnt i nån månad. Till magviruset som slutade med akuten och två olika antibiotika.
Några förkylningar och sen det otänkbara, springmask, Igen... Helt jävla otroligt var tanken som slog mig och det var dags för nästa antibiotikakur.. Sen dess går jag Aldrig på officiella toaletter om det absolut inte är akut... Förkylning på förkylning och nu är vi här idag. Med en till bihåleinflammation plus uvi (urinvägsinfektion) i bagaget.. Pust..
Jag tror minsann jag behöver semester från mig själv :)

Nä, fast nu blev det ju ingenting om födelsedagar utan bara sjukdomsberättelse av det gångna året (som inte ens är över ännu....) ....

2 comments:

  1. Springmasken var säkert från din sambos systerbarn. Hörde av svägerskan att deras barn har det hela tiden. På vår förskola sa de att det ofta sprids via sandlådor då barn som har mask har kliat sig och äggen hamnar i sanden som en annan unge stoppar i munnen... Svägerskan i israel tror dock att det kommer från korv och choklad...
    /Anna

    ReplyDelete
  2. Ja alla sa till mig att det var choklad, men jag intygade att det nog var något annat eftersom att jag inte åt mjölk varav inte heller choklad då. Men till och med på apoteket då jag hämtade ut antibiotika så var dem strikta med att jag absolut inte skulle äta choklad.
    Jag vet faktiskt inte om systerbarnen haft mask, men det kan nog vara möjligt :)

    Chag hannukkah sameach förresten!

    ReplyDelete