Pages

Wednesday, September 5, 2012

Från tanke till sale

Åh vad jag har jobbat hårt med de nya armbanden. Non stop från det att jag hämtade ut paketet med pärlor igår eftermiddags. Med ett litet break för sömn igår natt då. Jag tror jag satt uppe och gjorde armband till tolv igår natt. Och jag tycker att de blev så himla fina! :)

Det är så himla mycket jobb med det som man inte tänker på.
Först hela processen från att beställa pärlor, från ett par bilder på datorn kunna tänka ut pärlor för ett visst mönster, kolla priser osv. Paketet med pärlor kommer och ibland så är inte allt som man tänkt sig. Pärlorna var större eller mindre än vad man tänkt sig, färgen ser annorlunda ut osv. Så ibland får man tänka om.
Sen är det flera timmar med knåpande, fundera, mäta, klippa upp och göra om. Men efter nå timmar så sitter man där med ett nytt lager av armband framför sig.
Och då är det bara att börja räkna produktionspris, som är en hel historia i sig fullt av valutaomvandling, delat, minus, plus. Lägga till omkostnader för välgörenhet, frakt och marknadsföring för att sedan komma fram till ett försäljningspris som innebär att man inte går minus.
Fota armband, redigera, sortera, klippa.
Det som tar mest tid är väll hela uppladdning-på-hemsidan-processen. Lägga till lagerkontroll, pris, bilder, ändra bilderna igen, beskrivning osv osv.
Sen marknadsföringen, som är det jobbigaste av allt och det som kostar mest dessutom. Om man skall ha en målinriktad kampanj eller en bred. vilken text man skall välja. vilken bild...
Sen kommer en beställning in och då är det självklart en hel massa jobb med mejl och packning, posten and so on.

Men det är så j-vla kul!. Även fast man är sjukt trött i huvudet efter en hel dag med fix & trix så är det så himla kul! Jag älskar det! Det är en sån otroligt skön känsla att sätta sig ner då allt är klart och titta på hemsidan, jag älskar att se de nyuppladdade separationsångest-laddade armbanden. Jag älskar att sitta och sortera "jobb" mejlen i kategorier och bocka av. Och främst av allt så älskar jag att sitta och räkna på hur mycket som kommer gå till barncancerfonden so far.Det är den bästa och finaste känslan av alla de där känslorna. Att ni/någon köper mina armband och vi bidrar till något gott tillsammans på samma gång.Den känslan får mig att vilja sjunga Loreen´s euporia varenda gång det klingar till i jobbmejlen och det har inkommit en ny beställning. 

Jag hoppas verkligen att det bara går framåt, för att det är så himla kul mitt i allt slitande.Tack tack fina ni för ert fina stöd!

http://speroarmband.com







3 comments:

Anonymous said...

Vilka fina armband!

Lotte said...

Tjabba, hörru Therese jag vill verkligen ha ett sånt armband som på bilden längst upp! :) Sjukt fint, för en god sak! Vad kostar dom? :)

Thérèse said...

Hej! lämnade en kommentar på din blogg med en gång ifall du inte skulle se det här. Men det kostar 89 kr, länken till hemsidan är http://speroarmband.com :)